Faq

Power over Coaxial (PoC) este o tehnologie care permite transmiterea simultană a puterii și a semnalului video analogic de înaltă rezoluție și a semnalului de control OSD printr-un singur cablu coaxial pe o distanță de până la 400 m. 

Primele prevederi pentru standardizarea transmisiei semnalului video și de putere printr-un singur cablu coaxial au fost făcute la conferința Power systems for coaxial cable de la Institutul de Ingineri Electrici și Electronici (IEEE) în 1994 la Vancouver. 

Până în prezent, însă, tehnologia PoC nu a fost încă standardizată. 

În tehnologia PoE, dispozitivele de la diferiți producători sunt compatibile între ele. 

Conectarea unei camere de o marcă la un comutator sau recorder de altă marcă nu afectează funcționarea corectă a sistemului. 

Pentru dispozitivele bazate pe PoC, numai dispozitivele de aceeași marcă sunt în general compatibile. Conectarea dispozitivelor de diferite mărci poate cauza probleme cu funcționarea corectă și le poate deteriora. 

Primele dispozitive (încă disponibile pe piață) pentru transferul semnalelor video, audio și de alarmă către reportofon, alimentarea camerei și semnale de control (RS-485) în ambele direcții au fost dezvoltate la începutul anului 2004/2005. 

Acestea permit transmisia prin cablu RG-59 la o distanta de pana la 300m. 

Cu toate acestea, semnalul video transmis este doar la calitate SD. 

În prezent (trimestrul 4 2017), o soluție completă (camere și recordere) bazată pe tehnologia PoC pentru semnal video Full HD sau de calitate superioară a fost implementată doar de Hikvision. 

Hikvision a brevetat în septembrie 2016 și a comercializat în 2017 o soluție care permite transferul de putere, control OSD și semnal video chiar și în calitate 4K/UHD. 

Raza de transmisie este de până la 200 m și depinde de tipul de cablu folosit, de rezoluția semnalului transmis și de versiunea PoC. 

Există două tipuri de dispozitive care folosesc această tehnologie. 

Este utilizată nomenclatura standardelor PoE 802.3. În versiunea PoC.af a dispozitivelor, puterea de ieșire este de 6 W, în timp ce PoC.at garantează 12 W.

Alți producători, precum Dahua, implementează în prezent propriile soluții PoC. Dispozitivele lor vor fi puse în vânzare la începutul anului 2018. 

Principiul de funcționare al tehnologiei PoC se bazează pe diferența dintre semnalul video (curent alternativ) și sursa de alimentare (curent continuu). 

Majoritatea camerelor sunt alimentate cu curent continuu; o conexiune directă a sursei de alimentare la cablul care transmite semnalul video ar deteriora electronica. 

În termeni simpli, problema a fost rezolvată prin utilizarea proprietăților a două componente electronice pasive de bază: bobina și condensatorul. 

Pentru curent continuu, bobina este scurtcircuitată, în timp ce condensatorul este o întrerupere a circuitului. 

Pentru curentul alternativ, situația este inversă: bobina acționează ca un izolator, în timp ce condensatorul este scurtcircuitat. 

Această soluție este teoretică și este doar o bază pentru proiectarea altor sisteme mai complexe care separă sursa de alimentare de semnalul video. 

Designul dispozitivelor PoC permite atât camerei, cât și reportofonului (și setului de transmițătoare) să includă sisteme care transmit semnalul video analogic și împiedică fluxul de curent continuu prin linia video. 

În circuitul de alimentare, curentul alternativ este blocat și trece curentul continuu. 

Recorderele producatorilor de top, echipate cu functia de alimentare a camerelor prin cablu coaxial, includ protectii. 

Acestea protejează dispozitivele fără PoC de deteriorare – tipul de dispozitiv conectat este recunoscut automat. 

Dacă nu poate fi determinată compatibilitatea camerei cu tehnologia PoC, reportofonul întrerupe imediat alimentarea. 

Alimentarea este, de asemenea, întreruptă dacă este detectat un scurtcircuit în sistem. 

Acest lucru previne deteriorarea atât a dispozitivelor terminale, cât și a reportofonului. 

Principalele avantaje ale utilizării tehnologiei PoC pentru sistemele CCTV includ:

  • economisirea timpului necesar proiectării și dezvoltării; 
  • reducerea costurilor cu manopera si materialele: sistemul nu necesita instalarea de surse de alimentare, cabluri de alimentare, conectori si prize; – numarul de cabluri redus la jumatate si economie de spatiu;
  • Tehnologia PoC poate fi folosita si pentru modernizarea unui sistem analog vechi;
  • Datorita atenuarii mai mici a cablului coaxial in comparatie cu cablurile UTP, tehnologia PoC permite transferul semnalului si sursă de alimentare de trei ori mai lungă decât tehnologia PoE;
  • utilizarea unei singure surse centrale de alimentare reduce susceptibilitatea dispozitivelor la interferențe și deteriorări din cauza instabilității parametrilor de alimentare a rețelei electrice. 

La nivelul actual de dezvoltare a tehnologiei PoC, principalul dezavantaj este incompatibilitatea dintre soluțiile oferite de diferiți producători.

Tehnologia IP este caracterizată de o cameră care generează un semnal digitizat care poate fi apoi trimis imediat în rețea. 

Are caracteristici unice față de celelalte: nu are limite de rezoluție, permite conexiuni wireless pe distanțe mari, imaginile pot fi înregistrate și stocate pe orice dispozitiv electronic și permite supravegherea de la distanță. 

În practică, tot ce aveți nevoie este o priză electrică și o conexiune, chiar și cu sistemele bazate pe PoE nici măcar nu este necesar să aveți o priză electrică deoarece camera este alimentată direct de la cablul de rețea printr-un comutator poe. 

Folosind protocolul IP și standardele utilizate de Internet, poate exploata întregul potențial al rețelei. 

Dezavantajele sunt costurile mai mari și așa-zișii timpi de latență,

Prima care a fost dezvoltată, dar care continuă să aibă un segment de piață considerabil. 

Semnalul video în instalațiile analogice tradiționale este transmis prin cablu coaxial cu un semnal numit CVBS sau pur și simplu video compozit. 

Vizualizați videoclipul fără sunet. Ceea ce a făcut această tehnologie foarte populară sunt, în esență, costurile reduse și simplitatea asamblarii. 

Mai mult, faptul de a fi prezent de ani de zile înseamnă că există o mare compatibilitate între diferitele mărci. 

Cele mai evidente dezavantaje sunt lipsa caracteristicilor avansate, rezoluția și dificultatea utilizării pe distanțe mari, peste care este afectată distorsiunea semnalului. 

Necesitatea folosirii unui cablu pentru fiecare cameră este, de asemenea, o limitare pentru aceste sisteme.

Tehnologia HDTVI (High Definition Video Transport Interface) este o tehnologie care poate fi integrată pe sistemele de supraveghere video existente cu cablu coaxial pentru a avea o transmisie fiabilă a semnalului video HD. 

Tehnologia HDTVI permite: cresterea calitatii in trimiterea si receptia camerelor, imbunatatirea distantei de transmisie, folosind tehnologia avansata de procesare a imaginii, evitand in acelasi timp fenomenul de simulare de diafonie, luminanta si crominanta.

Dahua a brevetat tehnologia HD-CVI, acordând-o diverșilor producători. 

A avut marea intuiție de a fi primul care a adus HD peste cablul coaxial, de a transmite semnalul video de înaltă definiție printr-un cablu normal pe distanțe mari de până la 500 de metri și la preț redus; si in acelasi timp sa permita fluxul audio pe cablul video. 

Permite rezoluții de până la 1080p, astfel cu o calitate excelentă a imaginii. 

Camerele sunt simplu de instalat din punct de vedere tehnic: nu există plăci de rețea, nu se creează conflicte Ip și se facilitează cablarea, unde cablarea analogică poate fi reutilizată. 

Mai mult, astăzi tehnologia HD-CVI este capabilă să transporte semnalul de control pentru a controla camerele PTZ, fără a fi nevoie de cabluri suplimentare.

Dahua din 2012, anul nașterii HD-CVI,

AHD (Analogic High Definition) este o tehnologie dezvoltată în 2014 de Nextchip. 

Punctele sale forte sunt compatibilitatea completă cu camerele analogice și cu orice video recorder analogic sau digital și codificarea imaginilor de la bordul camerei și transmise și comprimate către DVR, folosind un cablu coaxial. 

Printre avantaje este important de subliniat faptul că permite camerelor analogice să atingă rezoluții mari și ușurință de instalare. 

In plus, este posibila realizarea cablajului cu cabluri coaxiale pana la distante mari, cu o calitate FULL-HD si fiind compatibil cu analogul este mai usor de intretinut, astfel incat testere/monitoarele obisnuite pot fi folosite pentru testarea camerelor.

Are costuri mai mici decat HDCVI, sunt produse de calitate medie cel putin in ceea ce priveste recordere,

To ensure 24-hour surveillance in places where conventional (visible) lighting is insufficient, infrared illuminators are used. Infrared illuminators emit light in the wavelength range of 700–1000 nm. The longer the wavelength, the less visible the light is to the human eye. The use of this type of lighting in video surveillance ensures discreet surveillance of objects.


Light is electromagnetic radiation. The human eye receives radiation (commonly known as visible light) in the range of 380–780 nm. Unlike the human eye, industrial cameras are capable of observing wavelengths of around 970 nm. In order to see an image, light must be reflected from the observed object. After reflection, the light returns with information about the shape of the observed object.


Industrial cameras that can see in infrared switch to black and white mode because infrared light provides no color information.

The range of the illuminator used is influenced by the types of surfaces and objects illuminated, as well as environmental conditions, such as the clarity of the air. These factors can be described as scene reflection coefficient. Each material has its own light reflection coefficient which defines the ratio of intensity of the reflected wave to the intensity of the incident wave. It allows you to determine the intensity with which the material reflects light.


The illumination of the object is also influenced by the distance from the light source. The intensity of light is inversely proportional to the square of the distance between the light source and the illuminated surface.